Archeologische route

In het gebied langs de Maas tussen Den Bosch en Oss zijn op twee verschillende locaties restanten van Romeinse Tempels gevonden. In hetzelfde gebied zijn ook vondsten gedaan die aanwijzigingen geven voor een grote veldslag uit die tijd. Bovendien is er een Romeinse kano uit het water gevist.

Genoeg reden om een archeologische route te realiseren die de verschillende vindplaatsen met elkaar verbind. Buro Kloeg is gevraagd hier verder invulling aan te geven en de realisatie te verzorgen. In het veld zijn de belangrijkste vindplaatsen gemarkeerd met een 5 meter hoge landmark. Op 3 plaatsen zijn levensgrote Romeinse figuren uit Cortenstaal te vinden. Middels de audiozuil komen ze 'tot leven' en steken ze hun verhaal af.

Een TempelKijker zorgt voor de projectie van een 3D-illustratie van de tempel op de juiste plek in het huidige landschap.

De informatiepanelen worden gekenmerkt door een paalkap in de vorm van een tempelicoon als beeldmerk van de route.

Naast genoemde fysieke informatie- en beleefmiddelen, verzorgde Buro Kloeg ook twee bijpassende lespaketten, een routeboekje en de mogelijkheid om de route digitaal te volgen via een routeapp op je smartphone.

Route Tempels langs de Maas
Oval
Gemeente 's-Hertogenbosch
Oval
Routes
Oval
Beleving, Landmark, Cortenstaal, Archeologie