Ons ideaal

Buro Kloeg wil organisaties helpen om het enthousiasme voor natuur en cultuur bij hun bezoekers aan te wakkeren. Bewust maken. Wie de schoonheid en grootsheid van natuur en cultuurhistorie ontdekt en ervaart, krijgt meer respect. Een diepgaand besef van de schoonheid, geeft inzicht in het leven en maakt mensen groter.

Buro Kloeg

Een stukje geschiedenis

De geschiedenis van Buro Kloeg gaat terug tot 1990. En begint aan de rand van een hertenweitje. Daan Kloeg hoorde daar een ouder uitleg geven aan een kind. Dat het hier om reeën zou gaan. En dat hun geweien ieder jaar groter werden. Tot wel een meter. Als bioloog wilde hij graag de juiste kennis overdragen. En besloot op dat moment natuur toegankelijker te maken. Hij startte met de ontwikkeling van informatiepanelen voor buitengebieden. Duurzame borden. Slijtvast, in hoge mate vandalismebestendig. Mooi vormgegeven. En met relevante presentaties over flora en fauna. Om mensen bewust te maken van de schoonheid en waarde van de natuur. En aldus respect te wekken. Buro Kloeg is uitgegroeid tot een full service communicatiebureau. Inmiddels zijn er duizenden informatie-objecten geplaatst. En zet Buro Kloeg alle denkbare middelen in om kennis over natuur en cultuur over te dragen. Nog steeds met het doel om deze toegankelijker te maken en te enthousiasmeren. Het bureau heeft daarvoor alle noodzakelijke kennis in huis of beschikbaar in haar vaste netwerk: projectmanagers, ontwerpers, vormgevers, communicatie-adviseurs, framebouwers, tekstschrijvers, illustratoren, cartografen etc.

Visie: beleving beklijft

Hoe wakker je enthousiasme aan? Hoe wek je interesse? Door mensen in verbinding te brengen. De eigen beleving staat daarbij centraal. Want kennis die uit eigen ervaring wordt ontdekt, wordt beter onthouden. Beleving beklijft. We spreken hoofd, hart en handen aan. Bieden zowel lering als vermaak, verwondering en verrassing. Mensen veranderen wezenlijk als zij geraakt worden door de schoonheid en de waarde van natuur en cultuurhistorie. Dat is althans onze eigen ervaring.

Buro Kloeg wil

  • organisaties helpen om het enthousiasme voor natuur en cultuurhistorie aan te wakkeren
  • interesse wekken en mensen echt in verbinding brengen met natuur en cultuurhistorie
  • hoofd, hart en handen aanspreken, waardoor kennis beter beklijft
  • zowel lering als vermaak bieden, verwondering en beleving brengen
  • streven naar respect, de basis voor persoonlijke groei en bescherming
  • een mix van traditionele middelen (folders, informatiepanelen, websites) en nieuwe vormen (beleefobjecten, digitale routes, outdoor games) ontwerpen en realiseren

Aanpak

De vraag van de opdrachtgever is de uitdaging voor Buro Kloeg. Of het nu gaat om het leveren van een enkel informatiepaneel of het complete ontwerp en de productie van een beleefroute: we beginnen met luisteren. Daarna geven we adequaat antwoord. In de vorm van een gedegen advies, een schetsvoorstel, een projectbegroting. Pas als alles helder en akkoord is, volgt de realisatie.

Buro Kloeg wil verantwoordelijk zijn tot en met de laatste schroef die aangedraaid wordt. De projectleider is voor opdrachtgevers het vaste aanspreekpunt. Per project wordt er een team samengesteld, zodat alle disciplines op een juiste wijze beschikbaar komen.