Waterland

Minister Schultz van Haegen en de aanwezige kinderen openen de waterspeeltuin Waterland Boerhaave die door Buro Kloeg is ontworpen.

Deze wetenschappelijke waterspeeltuin waarbij kinderen spelenderwijs ontdekken en kennismaken met water en techniek, is te bewonderen in de monumentale binnenplaats van Museum Boerhaave.

In 'Waterland Boerhaave' laten kinderen schepen varen in de waterbaan, malen ze polders droog, lossen ze schepen in de haven en kunnen ze een weerstation bedienen.

De kinderen ontdekken de eigenschappen van water. Kunnen de handen uit de mouwen steken en moeten hier en daar samenwerken. Alle speelelementen van de waterbaan beïnvloeden elkaar. Kinderen kunnen ervaren wat er nodig is voor droge voeten in ons land. Spelenderwijs maken de kinderen ook kennis met principes uit de wetenschap en de techniek. Hoe werken waterraderen en hoe ‘schroef’ je water omhoog?

Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen inWaterland Boerhaave terecht en naar hartenlust plonzen en polderen in een educatieve speeltuin.

Waterspeeltuin Boerhaave
Oval
Museum Boerhaave
Oval
Beleving
Oval
Educatie, Speels