16 lespakketten

Natuurcentrum Slabroek ontvangt jaarlijks 20.000 leerlingen uit de regio. Zij komen naar natuurgebied De Maashorst om er wat te leren en te ontdekken. Op speelse wijze. Buro Kloeg werd uitgenodigd om een modern en samenhangend lespakket te ontwikkelen. Het resultaat: 4 leerlijnen voor 4 leeftijdscategorieën. In totaal 16 pakketten die aansluiten op leerdoelen die gesteld worden in het basisonderwijs.

Het leuke is dat herhalingsbezoek wordt gecreëerd. En dat leerkrachten er de hele basisschoolperiode mee vooruit kunnen. Het gedachtegoed van people-planet-profit staat aan de basis. Mondiale thema’s, zoals klimaatverandering en duurzaamheid, worden naar de regionale setting vertaald. Waar het ook gaat om ruimte geven aan economische ontwikkelingen. Met respect voor het leefgebied van plant, dier en mens.

Het unieke is, dat iedere les beleefbaar is. Hoofd, hart en handen worden echt aangesproken. Met die aanpak wordt kennis ook beter onthouden door de leerlingen. Leren is vooral een kwestie van “doen!”. De educatieve lespakketten zijn dan ook boordevol experimenten en buitenopdrachten.

Lespaketten Slabroek
Oval
Natuurcentrum Slabroek
Oval
Educatie
Oval
Beleving, Speels, Natuur