Met voordeelpakketten

Vaak kreeg Buro Kloeg de vraag om informatievoorzieningen te maken voor kinderboerderijen. Helaas bleek nogal eens dat het beschikbare budget op kinderboerderijen te beperkt is om echts iets aansprekends te maken dat ook nog duurzaam is in gebruik.

Zodoende kwam Buro Kloeg op het idee een goede verzameling van producten te maken die geschikt zijn voor elke kinderboerderij. Naast informatiepanelen met aansprekende illustraties over de meest voorkomende boerderijdieren, zijn er ook interactieve draaikubussen en draaischijven ontwikkeld om processen op een spelende manier duidelijk te maken. Te denken valt dan bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van kalf tot koe of van knop tot vrucht bij een esdoorn.

De verzameling aan producten is gebundeld in de Catalogus Buitencommunicatie Kinderboerderijen waarvan u de laatste versie HIER kunt downloaden. In de catalogus worden ook verschillende voordeelpakketten aangeboden.

In Stadsboerderij Alkmaarderhout zijn de eerste producten uit de catalogus gerealiseerd. Maar later volgde er nog vele andere kinderboerderijen.

Door extra verzoekjes wordt de catalogus steeds aangevuld en geactualiseerd. Een uitvoerig voorbeeld daarvan zijn de Interactieve dierspellen.

Catalogus Kinderboerderijen
Oval
Gelders Restauratie Centrum
Oval
Educatie
Oval
Informatiemiddelen, Beleving, Speels, Interactief