Tweeledige info

Voor het Waterloopbos van Natuurmonumenten ontwikkelde Buro Kloeg de eerste rotatiepanelen. Deze panelen hebben de bescheiden omvang van een lessenaarpaneel. Doordat de framelijst gedraaid kan worden kan echter meer informatie worden gepresenteerd. De draaimogelijkheid wordt duidelijk gemaakt door de handvatten aan de framelijst en geeft een extra attractieve waarde.

Rotatiepanelen zijn uitermate geschikt voor het communiceren van tweeledige informatie. In het Waterloopbos is er voor gekozen om aan de ene zijde natuuronderwerpen te presenteren in de stijl van Verkade-albums. De andere zijde is opgemaakt als een dossiermap met informatie over de technische constructies die men onderweg tegenkomt. Het Waterloopbos was vroeger namelijk een waterloopkundig laboratorium waarin betonnen schaalmodellen van bijvoorbeeld havens werden blootgesteld aan golfmachines.

Andere voorbeelden om rotatiepanelen toe te passen bij tweeledige informatie: heden-verleden, lokaal-regionaal, vraag-antwoord, algemeen-specifiek etc.

Een bijkomend voordeel van rotatiepanelen is dat de tekst per persoon in de meest ideale leespositie kan worden gedraaid. Ook voor mindervaliden in rolstoelen blijkt dit een uitkomst.

Rotatiepanelen Waterloopbos
Oval
Vereniging Natuurmonumenten
Oval
Informatiemiddelen
Oval
Beleving, Interactief, Lessenaar, Dubbelzijdig