Poesjeszand

Elk jaar verzorgt Buro Kloeg een informatievoorziening bij de onthulling van een Aardkundig Monument in de provincie Drenthe. Daartoe hebben we jaren geleden al een passende huisstijl ontwikkeld. De presentatievorm wordt waar mogelijk aangepast aan het onderwerp.

Dit jaar werd Peelo-zand uitgekozen als aardkundige waarde om onthuld te worden. Dit is een speciaal soort fijn, lichtkleurig zand waar glimmertjes in zitten. Het zand voelt heel zacht aan en wordt daarom ook wel poesjeszand genoemd. Het zand is voor het eerst ontdekt in Peelo; inmiddels een wijk van Assen.

In de wijk werd een natuurpark naast een basisschool uitgekozen voor de plaatsing van het monument. Dit gegeven vraagt om een informatievoorziening die ook aansprekend is voor kinderen. Zodoende heeft Buro Kloeg een dubbelzijdig, cirkelvormig informatiepaneel ontworpen dat rondgedraaid kan worden.

Aan de ene kant wordt de gebruikelijke informatie gegeven in de kenmerkende stijl voor de Aardkundige Monumenten. Op de andere kant heeft een zandloper met Peelo-zand een centrale plek gekregen. Dit interactieve element geeft de mogelijkheid diverse leuke tijdspelletjes te spelen. Ook zijn er achter het zand antwoorden verstopt op vragen die elders op het paneel gesteld worden. Om een antwoord te lezen moet je dus wel even wachten tot het zand is doorgelopen...

Zandloper Peelo-zand
Oval
Provincie Drenthe
Oval
Beleving
Oval
Informatiemiddelen, Educatie, Speels, Interactief