Minimalistisch

Max Liebermann was een Duitse, impressionistische schilder die aan het begin van de twintigste eeuw een aantal jaren lang Noordwijk uitkoos als zomerverblijf. In die periode maakte hij ook veel schilderijen van Noordwijk en omgeving.

Stichting Max Liebermann Noordwijk had het idee opgevat om een route uit te zetten langs de belangrijkste schilderijlocaties.

Buro Kloeg werd gevraagd om deze plekken te markeren met passende informatiepanelen. Er is gekozen voor framelijsten uit massief metaal. Die kunnen daardoor vrij dun uitgevoerd worden wat het geheel een stevige maar desondanks minimalistische uitstraling geeft.

Grappig detail is dat er voor locaties in het buitengebied is gekozen voor eikenhouten staanders, terwijl voor de dorpskernen gekozen is voor metalen staanders. Op elke staander is middels een vouwpaneel de nummering en een handtekening van Max Liebermann opgenomen. In totaal zijn er 24 informatiepanelen gerealiseerd.

Naast de informatiepanelen zorgde Buro Kloeg er ook voor dat de route in drie talen is te volgen via een routeapp op smartphones.

Max Liebermann Route
Oval
Stichting Max Liebermann Noordwijk
Oval
Informatiemiddelen
Oval
Routes, Minimalistisch, Cultuur