12.000 insecten eten

Met het project PolderPracht wil Vogelbescherming Nederland van de Terschellinger Polder een waar weidevogelparadijs maken. Samen met boeren, kaasmakers en andere ondernemers laten zij zien dat dit op een duurzame manier kan. Er is een route uitgezet door de weidevogelgebieden en langs deelnemende ondernemers.

Buro Kloeg is gevraagd om diverse PolderPracht-uitingen te ontwerpen, produceren en plaatsen. Het Gruttokuikenpad op het terrein van schapenboerderij De Zeekraal is daarvan als eerste uitgevoerd.
Waan jezelf in dit beleefpad een gruttokuiken en ervaar hoe het is om dagelijks tot wel 12.000 insecten te moeten eten om te overleven. Langs het pad zijn uit Cortenstaal manshoge silhouetten van grassprieten, weidebloemen, insecten en gruttokuikens geplaatst. Het Gruttokuikenpad vormt een permanente attractie, maar was ook een expeditie-onderdeel tijdens het Oerolfestival.

In een latere fase realiseerde Buro Kloeg onder andere ook informatiepalen met vogelsilhouetten langs de PolderPracht route.

Gruttokuikenpad
Oval
Vogelbescherming
Oval
Routes
Oval
Beleving, Opvallend, Landmark, Cortenstaal